Opakowania foliowe to wszechstronny, łatwy sposób na przygotowanie jedzenia na kemping, wędrówki i inne aktywności na świeżym powietrzu. Są one również świetne do przygotowania w sytuacjach awaryjnych.

Paczki foliowe to małe paczki z jedzeniem, które można ugotować w jednym garnku lub na patelni. Są one zwykle wykonane z folii aluminiowej i mają hermetyczne zamknięcie, dzięki czemu mogą być podgrzewane nad ogniskiem, w piekarniku lub na grillu bez utraty ich zawartości. Warto wybrać wytrzymałe opakowania foliowe producent musi zadbać o każdy aspekt, aby spełniały swoje zadanie w jak najlepszy sposób.

Zalety foliowych opakowań

Główną zaletą opakowań foliowych jest wygoda; oszczędzają one czas poprzez wyeliminowanie konieczności umieszczania wielu składników w osobnych pojemnikach przed ich ugotowaniem. Możesz je również wykorzystać do przygotowania indywidualnych porcji posiłków, takich jak zapiekanki czy zupy, dzięki czemu każda osoba dostanie dokładnie to, na co ma ochotę.

Jest wiele rzeczy, które można gotować w opakowaniach foliowych:

Mięso

Steki, burgery i piersi z kurczaka są dobrym wyborem dla tej metody gotowania, ponieważ nie wymagają wiele przygotowań. Wystarczy zrumienić mięso z jednej strony, a następnie odwrócić je i dodać przyprawy lub sosy, po czym zamknąć je w folii i dokończyć na innym palniku lub grillu (lub nawet w piekarniku).

Owoce morza

Krewetki, przegrzebki, ogony homara i wiele innych rodzajów owoców morza można przyrządzić również tą metodą. Wystarczy postępować zgodnie z tymi samymi wskazówkami co mięso i będzie dobrze.

Warzywa

Opakowania foliowe są również świetne do gotowania ziemniaków, kukurydzy na kolbie i innych warzyw. Wystarczy zawinąć je w folię z dodatkiem przypraw lub masła, a następnie wrzucić na grilla na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

osiemnaście + 9 =